Retreat ”Anotimpul din Interior”, ediție aniversară (a 10-a)
”Cauți comori în lumea întreagă însă adevărata comoară se află în interiorul tău.”
(Helen Keller)
– un eveniment Drumul spre Centru & Romanian Dreaming Circle
Retreat de autocunoaștere și transformare personală, 1 – 4 August, joi – duminică, la munte. Tabără intensiv experiențială. Locuri limitate: maxim 12 participanți. Rezervarea locului: mail ana@drumulsprecentru.ro
Bine te regăsesc,
Cu mare bucurie îți scriu să îți spun că am ajuns la cea de-a 10-a ediție (aniversară!) a acestui retreat. Te așteaptă o experiență de ne-uitat. Facilitatori invitați. Și o surpriză mare 🙂
Dintre toate workshop-urile pe care le ofer, tabăra de vară este, de departe, cel mai drag inimii mele. Un concept de retreat pe care l-am creat in 2013, acest workshop este un “loc” în care să explorezi în profunzime. Patru zile intensiv experiențiale, de dimineața până seara, în care vom respira și vom visa ascultând glasul muntelui, al luminii, vântului și ierbii, combinând darurile unora din cele mai puternice modalități de (auto)cunoaștere, de vindecare, de creștere, care mie mi-au vorbit, pe care le-am explorat și pe care am avut bucuria să le “dau mai departe” în cei 13 ani de când însoțesc oameni în călătoria spre propriul lor Centru, folosind abordări ce țin de curentul transpersonal în psihologie – și nu numai:
– Respirația Inimii & Respirație Holotropică (RIRH)
– Visare Activă și Teatru de Vise
– Transă Generativă (facilitator invitat: psiholog & hipnoterapeut Cătălin Iriciuc)
– Tibetan Dreaming
– Tibetan Mantra Healing
– Gong Bath (gong master invitat: Simona Gherghe)
– Shaking (facilitator invitat: psiholog Alina Grama)
– Culoare (dezvoltare personală prin artă)
– Dans Conștient
– Meditație & tehnici de mindfulness
– Ceremonia focului
La sfârșitul fiecărei zile va avea loc cercul de integrare a experienței. Separat, se oferă sesiuni individuale de 30 minute (una per tabără, fiecărui participant în parte, incluse în valoarea contribuției pentru tabără).
Vor fi patru zile pline în care ne vom da voie să ne conectăm la noi înșine; ne vom aduce aminte de puterea Respirației, de darurile Visării Conștiente, de valențele vindecătoare ale sunetelor și ale propriei voci, de bucuria cu care corpul primește Dansul și de liniștea care se așterne în interior odată cu Meditația – și mai ales, ne vom aminti ce înseamnă să trăim și să creăm, cu intenție, din acel “anotimp interior” pe care îl vom (re)descoperi împreună. Vom face călătorii pe ritm de tobe și vom porni într-o căutare a Viziunii – interioară și exterioară; vom asculta șoaptele blânde ale naturii și ne vom deschide inimile pentru a-i primi mesajul.
De ce să îți acorzi Timp pentru a petrece 4 zile în acest fel?
Păi cel mai probabil știi deja că realitatea interioară colorează realitatea exterioară. Că de îndată ce schimbi percepția lumea se schimbă. Că nu se poate rezolva o problemă de la același nivel la care a apărut, sau din aceeași stare. Că pentru a crea, conștient, viața pe care ți-o dorești e nevoie de (re)descoperirea și exersarea stării de Prezență.
Însă uneori, uităm toate astea. Uităm, deși le-am experimentat, poate, de mai multe ori. Uneori, ajungem să credem că e nevoie să facem mai mult(e), să depunem efort, să alergăm încolo și-ncoace, într-o cursă nebună pentru “a face”.
Și pentru că A FACE devine ceea ce ne definește, uităm de A FI. ”Human being, not human doing”. Ființe umane – te-ai întrebat vreodată de ce ne numim așa?
Așadar, anul ăsta, te invit din nou timp de 4 zile în mijlocul naturii, la munte, să ne apropiem de răspunsul la această întrebare. Să gustăm, să simțim, să trăim răspunsul. Să ne apropiem de noi înșine, de ceea ce suntem cu adevărat. Să ne dăm timp să fim. Să ne ascultăm corpul. Să ne amintim că totul în jur este viu si ne vorbește. Și toate astea, insoțiți de prezența tăcută și vie a munților, a râului, a pajiștilor și de respirația copacilor; însoțiți de verde și albastru, de sunet și vânt, de râu și pământ.
Program: 1 – 4 august (joi – duminică), orele 9.30 – 20.00 (duminică încheiem în jurul prânzului)
Contribuție: 1500 lei
Se poate plăti în mai multe tranșe și se acordă reduceri de 20% pentru studenți, pensionari, persoane cu venituri reduse și membri cuplu / familie.
(notă: Cazarea la munte într-un peisaj de vis. Casa și masa se vor plăti separat de contribuția pentru retreat, direct la locație. Detaliile complete se comunică celor înscriși).
Condiții anulare:
Avansul de 50% este nereturnabil, necesar pentru rezervarea locației.
Pentru restul sumei, dacă nu este găsit un înlocuitor de către cel/cea care anulează, în cazul anulării cu mai mult de 15 zile înainte de eveniment (pâna în 30 zile) se va reține 50% din sumă.
În cazul anulării cu mai puțin de 15 zile înainte de eveniment, dacă nu este găsit un înlocuitor, se va reține suma 100% (excepție fac desigur cazurile de forță majoră: îmbolnăviri, accidente etc).
În cazul anulării cu mai mult de 30 de zile înainte suma rămasă se returnează integral.
Te aștept cu drag,
Ana
www.drumulsprecentru.ro
https://www.facebook.com/RomanianDreamingCircle/
https://www.facebook.com/Drumul.spre.Centru/
Despre mine:
Dupa aproape 10 ani de experienta de management si training in corporatii, am ales in 2012 sa ma dedic complet pasiunii de-o viata: explorarea instrumentelor de autocunoastere si transformare – metode si experiente care ne largesc viziunea asupra vietii si ne dau posibilitatea sa traim la potential maxim.
Am meditat prima data cand aveam 5 ani – si aplecarea catre stari extinse de constienta si instrumente de autocunoastere si transformare m-a insotit mereu. Mai intai la nivel personal, apoi ca si ghid, insotitor al altora.
In activitatea mea de insotire, am rolul de dream teacher (sunt primul dream teacher certificat din România, 2011-2013), terapeut transpersonal, consilier pentru dezvoltare personala prin arta si formator.
Am o experienta de peste 17 ani în training (sunt formator autorizat cu dublă formare, 2007 și 2009) si lucru cu oamenii, sunt NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – cu o formare de 2 ani in terapii transpersonale (2009-2011) certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Facilitez ateliere de Respiratie Holotropica de 13 ani.
Am urmat o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training, (Spania, 2014. “The Practice of Holotropic Breathwork”) si două specializări in lucrul cu trauma, cu dr. Peter Levine (”Working with Complex Trauma: Untangling Somatic Wounds”, 2023) și Gabor Mate (”Healing Trauma & Addiction for Professionals”, 2023).
In timpul formarii in terapii transpersonale, am participat la Conferinta Internationala de Psihologie Transpersonala – Moscova, 2010 (unde printre key-note speakers au fost Stanislav Grof, Christina Grof, Brother David Standl-Rast, Ervin Laszlo, Peter Russell, Vladimir Maykov).
Am dubla formare in lucrul cu vise: m-am certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA, 2011-2013) si am adus in Romania aceasta metoda de lucru cu visele, in 2012.
Am facut apoi formarea in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams – 2012).
In decembrie 2019 am absolvit Masterclass for certified teachers of Active Dreaming (Seattle, USA) iar în martie 2024 Level 4 for certified teachers of Active Dreaming.
În toamna lui 2020 am facilitat primul modul de formare pentru profesori de Active Dreaming, în România.
Printre cei care m-au inspirat, m-au ghidat si de la care am avut sansa sa invat ii mentionez cu recunostinta pe Robert Moss (lucru cu visele), Monique Tiberghien (sunete sacre si lucru cu visele, 2009-2011), Rainer Pervoeltz (modele de abordari transpersonale in terapie, 2009-2011), Elena Francisc si Horia Turcanu (Respiratia Inimii si Respiratie Holotropica), Mark Seelig (astrologie arhetipala, 2010), Vitor Rodrigues (psychic defense), Stephen Gilligan (transa generativa si coaching generativ, 2016-2018), Ruby Gibson (arheologie somatica, 2015).
Am lucrat mult cu stari de constienta extinsa si am calatorit de doua ori in Peru, prima oara in 2010, unde am avut ocazia sa particip la ceremonii de auto-explorare, cu leacuri traditionale shamanice.
In 2014, am parcurs o formare de un an in shamanic practices (cu Howard Charing).
Tin workshop-uri de grup (in Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi) si consultatii individuale din ianuarie 2011; sunt gazda workshop-urilor tinute de Robert Moss in Romania (din 2012), fondatoare a Romanian Dreaming Circle si initiatoare (impreuna cu Robert Moss) a World Day of Active Dreaming.
In 2013, am creat conceptul de retreat de autocunoastere si transformare personala “Anotimpul din Interior”, ajuns anul acesta la cea de-a 10-a editie.
Mai am formari in Tibetan Mantra Healing si in terapie craniosacrala; facilitez workshop-uri de scriere creativa si am parcurs module de formare in psihoterapie integrativa.
Am tradus cartile “Cine moare? O investigatie asupra vietii si mortii constiente” (Stephen Levine) in 2009, “Istoria Secreta a Visului” (Robert Moss) in 2014 si am contribuit la traducerea cartii “Transa Generativa, experienta fluxului creativ” (de Stephen Gilligan – co-facilitand aducerea in Romania a metodelor terapeutice “Transa Generativa”, in 2016 si apoi “Coaching Generativ”, in 2018).