Visează și Creează – atelier de lucru cu visele
– un eveniment Drumul spre Centru & Romanian Dreaming Circle. Atelier experiențial cu maxim 12 participanți. Rezervarea locului: ana@drumulsprecentru.ro –
Bine te regăsesc,
Pe 3 februarie te invit la primul atelier de visare activă din acest an, in București. “Visează și Creează” este un atelier de vise marca Drumul spre Centru care s-a născut în toamna lui 2014 din pasiune pentru lumea fascinantă a viselor, din recunoștință pentru darurile lor și din peste 14 ani de experiență și practică în domeniul lucrului cu vise – și pe care vreau să-l împărtășesc, din nou, cu tine.
Adu-ți aminte:
– Ți s-a întâmplat să ai un vis care se repetă?
– Ti-a apărut o imagine sau o persoană în mod repetat într-un vis?
– Ai avut un vis care părea real – atât de real ca realitatea insăși?
– Ai avut sentimentul insistent că parcă trebuie “să faci ceva” după ce-ai avut un vis anume?
*** De ce să explorăm și să lucrăm cu visele? ***
– pentru că lucrul cu visele este unul din cei mai eficienți “aliați” într-un demers “terapeutic” / de explorare interioară / de dezvoltare personală / de autocunoaștere / de reconectare cu partea creativă
Incă din zorii dezvoltării umanității, omul s-a definit ca ființă visătoare, în accepțiunea mai largă a termenului: Visătorul care creează, Visătorul care imaginează, Visătorul care inițiază, Visătorul ca și creator de mitologii. Deloc întâmplător, “visum” (lat.) are ca sinonime cuvintele “viziune” sau “imagine” și rădăcină comună cu “a vedea”.
Visele hrănesc imaginația. Imaginația se transformă în acțiuni. Acțiunile creează lumea, pe care o experimentăm mai apoi. Visul meu și visul tău și visul lui și visul ei devine visul nostru – visul colectiv al umanității. Imaginează-ți o lume visată cu Inima…Va fi (și) un workshop despre reamintirea faptului că adevarata noastră misiune este cea care vine din inimă și că ne putem conecta la asta, prin intermediul viselor; și despre a crea cu intenție, din această perspectivă.
*** Așadar, ce vei învăța la workshop? ***
– O metodă simplă și eficientă prin care poți lucra cu visul tău – sau al altuia
– Cum poți să aduci energie si ghidare din lumea visului;
– Cum poți folosi propriile vise și propria imaginație pentru a acționa, concret, în lumea diurnă în direcția împlinirii misiunii tale
– Cum să-ți evaluezi propria energie și să acționezi în direcția îmbunătățirii ei, când este cazul
– Cum să lucrezi cu sincronicitățile – reamintindu-ți că lumea înconjurătoare ne vorbește neîncetat prin simboluri, vise, elementele naturii
– Cum să te întorci în spațiul unui vis, pentru a afla mai multe și pentru a acționa potrivit
*** Cum vom lucra? ***
– Vom face exerciții de grup și ne vom îmbarca în călătorii ghidate
– Vom lăsa visele să prindă viață în cadrul unui Teatru al Viselor: una din practicile centrale din Active Dreaming, inspirată după arta străveche a “punerii în act” a viselor
– Vom face exerciții de creativitate – individuale și la nivel de grup
– Vom fi exploratori ai propriilor vise – dar și ghizi pentru ceilalți
Să ne revedem cu bucurie!
Ana
*** Loc și program ***
Sâmbătă 3 februarie (9.30-14.30), București. Locația exactă va fi anunțată celor înscriși (mail ana@drumulsprecentru.ro).Contribuție: 380 lei.
Valoarea contribuției include apă, ceaiuri de plante, gustări sănătoase și materiale pentru partea de creativitate.
Rezervarea locului implică achitarea avansului de 50%.
Se acordă reduceri de 20% pentru studenți, pensionari, persoane cu venituri reduse și pentru cupluri/membri familie.
Locuri limitate: maxim 12 participanți.
www.drumulsprecentru.ro
https://www.facebook.com/RomanianDreamingCircle/
https://www.facebook.com/Drumul.spre.Centru/
Despre mine:
Dupa aproape 10 ani de experienta de management si training in corporatii, am ales in 2012 sa ma dedic complet pasiunii de-o viata: explorarea instrumentelor de autocunoastere si transformare – metode si experiente care ne largesc viziunea asupra vietii si ne dau posibilitatea sa traim la potential maxim.
Am meditat prima data cand aveam 5 ani – si aplecarea catre stari extinse de constienta si instrumente de autocunoastere si transformare m-a insotit mereu. Mai intai la nivel personal, apoi ca si ghid, insotitor al altora.
In activitatea mea de insotire, am rolul de dream teacher (sunt primul dream teacher certificat din România, 2011-2013), terapeut transpersonal, consilier pentru dezvoltare personala prin arta si formator.
Am o experienta de peste 17 ani în training (sunt formator autorizat cu dublă formare) si lucru cu oamenii, sunt NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – cu o formare de 2 ani in terapii transpersonale (2009-2011) certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Facilitez ateliere de Respiratie Holotropica de 13 ani.
Am urmat o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training, (Spania, 2014. “The Practice of Holotropic Breathwork”) si două specializări in lucrul cu trauma, cu dr. Peter Levine (“Working with Complex Trauma: Untangling Somatic Wounds”, 2023) și Gabor Mate (“Healing Trauma & Addiction for Professionals”, 2023).
In timpul formarii in terapii transpersonale, am participat la Conferinta Internationala de Psihologie Transpersonala – Moscova, 2010 (unde printre key-note speakers au fost Stanislav Grof, Christina Grof, Brother David Standl-Rast, Ervin Laszlo, Peter Russell, Vladimir Maykov).
Am dubla formare in lucrul cu vise: m-am certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA, 2011-2013) si am adus in Romania aceasta metoda de lucru cu visele, in 2012.
Am facut apoi formarea in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams – 2012).
In decembrie 2019 am absolvit Masterclass for certified teachers of Active Dreaming (Seattle, USA).
În toamna lui 2020 am facilitat primul modul de formare pentru profesori de Active Dreaming, în România.
Printre cei care m-au inspirat, m-au ghidat si de la care am avut sansa sa invat ii mentionez cu recunostinta pe Robert Moss (lucru cu visele), Monique Tiberghien (sunete sacre si lucru cu visele, 2009-2011), Rainer Pervoeltz (modele de abordari transpersonale in terapie, 2009-2011), Elena Francisc si Horia Turcanu (Respiratia Inimii si Respiratie Holotropica), Mark Seelig (astrologie arhetipala, 2010), Vitor Rodrigues (psychic defense), Stephen Gilligan (transa generativa si coaching generativ, 2016-2018), Ruby Gibson (arheologie somatica, 2015).
Am lucrat mult cu stari de constienta extinsa si am calatorit de doua ori in Peru, prima oara in 2010, unde am avut ocazia sa particip la ceremonii de auto-explorare, cu leacuri traditionale shamanice.
In 2014, am parcurs o formare de un an in shamanic practices (cu Howard Charing).
Tin workshop-uri de grup (in Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi) si consultatii individuale din ianuarie 2011; sunt gazda workshop-urilor tinute de Robert Moss in Romania (din 2012), fondatoare a Romanian Dreaming Circle si initiatoare (impreuna cu Robert Moss) a World Day of Active Dreaming.
In 2013, am creat conceptul de retreat de autocunoastere si transformare personala “Anotimpul din Interior”, ajuns anul acesta la cea de-a 10-a editie.
Mai am formari in Tibetan Mantra Healing si in terapie craniosacrala; facilitez workshop-uri de scriere creativa si am parcurs module de formare in psihoterapie integrativa.
Am tradus cartile “Cine moare? O investigatie asupra vietii si mortii constiente” (Stephen Levine) in 2009, “Istoria Secreta a Visului” (Robert Moss) in 2014 si am contribuit la traducerea cartii “Transa Generativa, experienta fluxului creativ” (de Stephen Gilligan – co-facilitand aducerea in Romania a metodelor terapeutice “Transa Generativa”, in 2016 si apoi “Coaching Generativ”, in 2018).